Aankomstdatum

Vertrekdatum

Aantal personen

Plaats

 

Natuur in Noord-Brabant

Brabant beschikt over vele mooie natuurgebieden waarin gerecreëerd kan worden. De groepsaccommodaties van Groepen Brabant liggen soms midden in deze gebieden, waaronder Het Groene Woud, Land van Cuijk en De Maashorst. 
 
De Maashorst (vvvdemaashorst.nl ) is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Noord-Brabant en bestaat uit prachtige bossen en heidevelden, indrukwekkende stuifduinen, vennen, weiden en spannende kronkelbeekjes. In Het Groene Woud valt volop te genieten van de natuur. Of u nu van actie houdt of juist op zoek bent naar rust. Het Groene Woud (vvvhetgroenewoud.nl) geeft binnen de stedendriehoek,
's-Hertogenbosch-Eindhoven-Tilburg ruimte aan talloze mooie dorpen, kapellen, historische bezienswaardigheden én heel veel verrassende natuur. Om en rond de dorpen vind je volop beken, bolle akkers, populieren, bos, moeras en heide. Het landschap van Het Groene Woud is zo uniek dat de overheid het uitriep tot Nationaal Landschap.

Enkele stuifzand- en heidegebieden zijn bewaard gebleven, zoals in het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen, de Strabrechtse Heide en de Kampina. In het oosten van de provincie bevinden zich enkele hoogveenrestanten in de verschillende reservaten van de Peel. Verder zijn er diverse boswachterijen in Noord-Brabant.
In Zuidoost Brabant vind je De Kempen wat tegenwoordig ook wel aangeduid staat als grenspark De Kempen. Dit gebied is in de zomer vaak een van de warmste plekken in Nederland.

De grens van de provincie wordt in het noorden gevormd door de rivier de Maas. De Maas loopt uit in de Maasdelta en vormt daar het Nationaal Park De Biesbosch.