Stad

Naast alle natuurschoon en pittoreske dorpen kent Brabant ook een aantal steden, ieder met een eigen karakter en met veel  historische en culturele bezienswaardigheden.
 
’s-Hertogenbosch, hoofdstad van de provincie Noord-Brabant en vier keer benoemd tot Meest Gastvrije Stad van Nederland, De Bosschenaar ontvangt de bezoeker van de stad met open armen! Gezelligheid en gastvrijheid, daar draait het om in deze stad.
U kunt o.a. de Sint-Jans Kathedraal bezoeken of een vaartocht maken, deels onder de stad, op de Binnendieze.
 
Breda is een sprankelende, gezellige Brabantse stad met een sfeervol, historisch stadshart. Het rijke verleden en het bruisende heden gaan er naadloos in elkaar over.
 
Er zijn vele musea vooral in de grotere plaatsen zoals onder andere het van Abbemuseum in Eindhoven, het Noordbrabants Museum in 's-Hertogenbosch, het Graphic Design Museum in Breda en Natuurmuseum Brabant in Tilburg.
In het Philips museum in Eindhoven krijgt u een fascinerend beeld van de wijze waarop het bedrijf zich van een kleine gloeilampen- fabrikant tot een groot en toonaangevend wereldconcern heeft ontwikkeld of bezoek het Textielmuseum in Tilburg.
Treed in de voetsporen van Vincent van Gogh en ontdek het mooie Nuenen dat hem inspireerde toen hij er van 1883-1885 woonde en werkte.
 
Kortom in Brabant is van alles te doen, kijk voor het actuele aanbod op vvv.nl/brabant